28.5.11

Unika solskydd!

Som troligen den första och enda leverantören i världen kan Maria Åkerberg nu erbjuda godkända solskyddsprodukter med enbart fysikaliskt solfilter (Titandioxid - som ej är nano) och helt utan kemiska/syntetiska solfilter.
.
Sun Lotion 130ml spf 20 ,passar även till barn, 245:-  
Sun Protecting Oil i spray 130ml spf 15, passar även till barn, 245:- 
Erbjudande: Köp båda och få en 100ml tub Aloe Vera(Gäller så långt lagret räcker) .
Vi har dom på lager, maila in din beställning info@duo4.se

Maria Åkerberg använder Titandioxid i alla solskyddsprodukter. 
Titandioxiden som används har en partikelstorlek, som gör att den inte tas upp av huden. Maria Åkerberg använder inte kemiska/syntetiska solfilter eftersom dessa tas upp av huden och återfinns i levern, bröstmjölk och grundvattnet. Flera av dem skadar också huden och vad är då nyttan av att de skyddar mot solen?

Så här använder du Maria Åkerberg solskyddsprodukter:
Det effektivaste skyddet får du genom att applicera SUN Protecting Oil  Spf 15 över hela kroppen för att sedan komplettera på de mest utsatta partierna med Sunlotion Spf 20. När huden blir lite vit är det maximalt skydd. En olja går ju inte att applicera tjockt och ger därför inte så hög solfaktor som en creme kan ge. Tänk på att Titandioxiden lätt skavs bort av kläder.


Homeparty i Oskarshamn

Maria Åkererg kvällen i Oskarshamn blev en väldigt trevlig tillställning.  Det var kul att möta er kvinnor som lyssnade intresserat och frågade ivrigt.   Kvällens bästsäljande produkt var Jojobaoljan som är multifunktionell. Jag ser fram emot ett besök igen i höst för att fylla på förråden inför kommande vinter. Tack Oskarshamn!


Birgitta fick prova mineralfoundation och skugga.

Makeup stället som ständigt är med.

Mötet med skaparen

 Jag har arbetat med hudvårdsförsäljning i ca elva år men aldrig träffat skapare bakom produkterna jag sålt. Kanske inte så konstigt då att jag plötsligt blev "starstruck" när jag hälsades välkommen av kvinnan bakom hudvårdsmärket Maria Åkerberg Deepskin Organics. När jag anländer är det dags för fika, hela personalstaben samlas och det bjuds på en specialbeställd tårta, det ska firas att Maria Åkerberg Deepskin Organics som första och enda märke i världen erbjuder solskyddsprodukter med enbart fysikaliska solfilter (Titandioxid - som ej är nano) och helt utan kemiska/syntetiska solfilter. Sedan guidas jag runt av Maria Åkerberg och får en liten inblick i något som är mycket komplext och kräver år av erfarenhet. Det är lager som är otroligt välorganiserade och påkostade produktionsutrymmen. Jag får veta att kompetensen som finns samlad här är otroligt svår att hitta, mycket av kunskapen kan man inte läsa sig till utan den fås genom erfarenhet. Att anpassa recept efter årets skörd utan att göra avkall på läkemedelsverket hårda krav är företagets välbevarade hemlighet, kunskap som konkurenter saknar. Dermanord (namnet på företaget) ligger långt  i framkant när det gäller produktion av ekologiska produkter.

Paprikalådor att förvara produkter i är miljövänligt och billigt.
 Maria drar sig inte för att själv ställa sig och plocka varor i lagret, hon har en total överblick i allt som sker från vem som inte ställde in sin kopp i diskmaskinen till hur den senaste produkten tas emot av kunder. Jag hör hur hon samtalar med återförsäljare och den positiva dialogen som förs när hon tipsar och guidar via telefon. Det ställs höga krav på alla som arbetar här, det är inte så märkligt med tanke på att produkten som lämnar fabriken är av en väldigt hög kvalitet. Alla  jag möter är väldigt fokuserade på sina uppgifter och det inger stort förtroende.


Varorna packas omsorgsfullt för att skickas ut till butik.
Lyxigt spa där utbildning i spabehandlingar hålls.
Här finns även utbildningsutrymmen som används för att uppdatera återförsäljare i olika behandlingsformer.
Som återförsäljare gläds jag åt att märket är så intresserade av att hålla oss uppdaterade att man satsat på denna del . Här finns massagebäddar, badkar, makeupbord längs en hel vägg. Allt står väldigt snyggt förberett inför kommande kurs.

Maria Åkerberg har tillsammans med sin man, Mikael , byggt upp ett framgångsrikt företag som helt och hållet vilar på den höga kvalitet som hudvårdsprodukterna har. Det görs inga påkostade reklamkanpanjer  och märket säljs bara hos kvalificerade återförsäljare. Företaget har fått fina utmärkelser som tex Swedbanks Hållbarhetspris, Dagens industrins Gasellföretagspris och Zonta priset. Kommunikationen mot kunden andas ärlighet och jag förstår att det är mycket av Marias personlighet som är den röda tråden genom hela företaget, den ärligt varma affärskvinnan.

När jag lämnar Frillesås, där Dermanord ligger, får jag känslan av att jag mött den svenska motsvarigheten till kosmetikindustrins legender som Arden, Rubinstein och Lauder. Skillnaden är dock att Maria Åkerberg utvecklar ett fullständigt unikt,ekologiskt koncept och är därför pionjär i sin bransch och dessutom händer det att hon själv svarar i telefon när du som kund ringer, till skillnad från dom andra ;).

"idolbild"

23.5.11

Man tar hand om sig


Du tar väl hand om dig? din hud? När jag ställt denna fråga till män har jag många gånger fått samma svar;
-Men stenåldersmannen behövde knappast några krämer för att klara sig i vardagen, varför ska du då pracka på mig det?
Jag kan börja med att berätta att stenåldersmannen, om han hade tur, nådde 30 års åldern. Han åt inte fabrikstillverkad mat och utsattes definitivt inte för alla avgaser som cirkulerar i luften idag. Han tvättade sig inte regelbundet i behandlat vatten och fick otroligt mycket mer motion än vi. Helt enkelt är livsstilen så annorlunda idag att dom påfrestningar som huden utsätts för dagligen måste tas hand om. Det är inte bara av kosmetiska skäl som det kan vara bra att smörja in ansikte och kropp. Varje gång du duschar eller tvättar dig så torkar vattnet ut huden. Ju mer du tvättar dig utan att smörja in dig desto större blir risken att du får svamp på huden. Jag har själv erfarit det. Under en period då jag tränade intensivt och duschade ofta började det plötsligt klia på huden på ben och skinkor. Jag besökte läkare och han konstaterade att jag hade svamp på huden. Den hade fått fäste där för att jag inte torkat mig ordentligt, inte smort in mig och stängt in det hela i mina byxor. Det var som drömlandskap för svamp. Läkaren berättade för mig att det värsta svamp vet är fet olja och gav mig tipset att smörja in dagligen. Jag följde rådet och besvären var borta.
Att mätta huden med rätt sorts fukt hjälper inte bara till för elasticiteten och mot rynkor. Det bidrar också så att den inte tar upp lika mycket smuts från luften. Tänk på att huden gärna äter ca 60% av det som kommer på den. Vem föredrar inte en mjuk, fast, återfuktad hud framför torr elefantfnöske?

Ögonkräm? Varför kan jag inte ha samma till hela ansiktet?
Huden runt ögonen är en halv millimeter tunn, mycket tunnare än resten av ansiktet. Ofta kan en "vanlig" kräm vara för stark och svida tillochmed i ögat. Ögonkonturen behöver underhållas extra varsamt då den bara vilar på kind och ögonbrynsbenet. Kvinnors hud runt ögat tenderar att "rasa" tidigare än på oss män. Men vårat "ögonras" sker mycket snabbare när det väl händer. Mycket av tidiga rynkor runt ögat kan vara torrhetsrynkor som man enkelt får bukt med en bra ögonkräm.

-Men varför måste jag ha en speciell ansiktstvätt???
Vanlig tvål är onödigt uttorkande. Män som rakar sig utsätter huden för två påfrestningar. 1, rakblad eller maskin som "skalar" huden hårt. 2, alla bakterier som jublar när dom dagligen matas på rakhyveln och rakaparaten. Har du tänkt på dom små såren som kan uppstå när du rakar dig? Vill du mata på dom med bakteriehärd med kommande rakning? Det är rena fröjden att få tvätta av sig ansiktet efter rakning för att ansiktscremen ska hamna på en ren yta så att den kan verka ifred istället för att behöva kriga mot hungriga bakterier. Ett annat tips till varför alla bör tvätta ansiktet dagligen med ansiktstvätt är; vi utsöndrar kroppsfett.
Vad händer när fett kommer i kontakt med syre? En förrutnelseprocess startar som också kallas för "oxidering".  Så, jag kan inte direkt hitta några nackdelar med att ta hand om sin kropp på samma sätt som man omsorgsfullt tvättar bilen för att den ska vara snygg eller tvättar sina kläder för att inte stinka.
Recap: Ansiktstvätt som gör rent. Återfuktning som mättar huden så att den inte absorberar lika mycket smuts. Ögonkräm för att ta hand om den extratunna huden runt ögat.
Ansiktsvatten och peeling är också bra att kunna men dom tar vi i nästa steg.

Man , du tar väl hand om dig?

The Story Of Cosmetics

22.5.11

Kvinnor kan!

Ett härligt gäng på 12 vänninor unnade sig en heldag i njutningens tecken. God mat, drinkar,varma härliga skratt i solen och naturligtvis, Duo4. Dom hade beställt hem oss för att ge dom Duo4-behandlingen "mini" (30 min fyrhändig, ansikte och kropp). Vi dök upp med våran utrustning för massage men hade även med oss makeup ställ för att piffa till dom innan dom skulle ut på middag på kvällen. Det var rena glädjen att få skämma bort dessa kvinnor som verkligen verkade ha en toppendag! Det blev inte direkt sämre av att värdinnan jobbar som frisörska och fixade till ett o annat hår på sina gäster. Tänk dig, en avslappnad dag i solen där du kan smita in och få en massage och sedan makeup lagd för att göra dig redo för en middag på restaurang med dina bästa vänner. Underbart med människor som unnar sig. Stort TACK till en excellent värdinna som bjöd in Duo4.
En underbar värdinna som tar hand om sina gäster.

Efter Duo4-behandling, makeup och hårpiff  .

Det packas ihop för att sticka till restaurang efter en heldag.

Nöjda och glada gäster.

20.5.11

Vår hud äter

När vi äter via munnen kan magen bryta ner det mesta, eftersom vi har enzymer och bakterier i magsäcken och tarmarna som tar hand om det. Forskare är idag eniga om att vi även "äter" via huden. 60% av det vi smörjer på vår hud absorberas.Idag kan vi ta på nikotinplåster, smörja på salvor mot smärta, just för att vi vet att huden tar upp ämnen. Till skillnad från magen så har inte huden några enzymer eller bakterier ämnade att bryta ner och ta hand om det vi äter via huden. Ämnen som vi smörjer på huden går rakt in i vårat system och lagras i många fall i vår lever. Just därför anser ledande forskningteam att  vi bör vara mer aktsamma med det vi smörjer på huden än det vi väljer att äta. Huden, vårat kanske viktigaste skyddsmembran, den ska skydda oss från olika klimat, sjukdomar, solljus, parasiter osv. Vi väljer många gånger med väldigt lite medvetenhet hur vi tar hand om vår hud trots att det finns tilgänglig fakta om tex bröstcancertumörer där det hittas parabenmängder  som kommer direkt från deodoranter och bodylotion. Parabener är även fertilitetsnedsättande, dom stör spermaproduktionen och testosteronhalten. 


Mineraloljans skadliga hälsoeffekter är också dom idag kända. Som att det kan bana väg för ledgångsreumatism, täpper till vår hud, skadar miljön. Den är en av dom billigaste ingredienser som går att hitta. Mineralolja utvinns från råolja och är ett helt dött ämne som inte tillför något. Den härstammar ur samma olja som används när bilindustrin smörjer motorer och olika bildelar. I bilmanualer kan man hitta varningstexter som just varnar för att komma i kontakt med denna typ av olja. I dokument som finns att läsa på nätet bla , varnar Arbetarskydsstyrelsen väldigt tydligt just för att komma i kontakt med mineralolja, samma mineraolja som hittas i stor del av kosmetik och hudvård idag. I butiker kan du hitta hudvård som är märkt  "Mineraloil Free", detta innebär att produkten max innehåller 10% mineralolja. Alltså inte 100% fritt som man vill ge sken av .Vi vet alla hur farlig en oljekatastrof är. Mineralolja gömmer sig bakom olika namn och kan därför vara svår att identifiera i innehållsförteckningen. Den kan heta; Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin.


Låt dig  inte luras att tro att allt som utger sig för att vara ekologisk hudvård verkligen är det. Enligt EU räcker det nämligen att en enda ingrediens är ekologisk för att hela produkten ska kunna kalla sig det. Det är väldigt enkelt idag att hitta fram till olika fakta om dessa skadliga ämnen via nätet. Det sorgliga är att det finns fler.
Mata din hud klokt och med stor omsorg...det är inte längre svårt och är defenitivt inte dyrare.

Duo4 kvällen

Tack till alla er fina som besökte oss på Duo4 kvällen då vi berättade om oss och Maria Åkerberg sortimentet. Grattis till er som vann fina priser och hoppas att ni får glädje av dom. Vi åt gott tillsammans och hade en mysig kväll innan det var dags för lite informativa samtal och utbyten av tankar kring hudvård och smink. Vi bjöd på ekologisk cheesecake och kaffe till minglet. Vi (Duo4) är tacksamma och väldigt nöjda med kvällen och det är tack vare er gäster som kom. Håll utkik, för vi gör om detta snart igen;)

Mycket att välja mellan. 


Vackra Lisette som är Duo4 ansiktet gästade oss .

13.5.11

Clean beauty

Vi höll makeup kurs. Tipsade och guidade i hur man kan lägga en "Clean beauty" eller mer känd som brudmake.
När det gäller att plocka fram dom bästa dragen utan att se tungt sminkad ut. Det kräver omsorgsfullt valda färger och konsistenser som passar just den som ska bära det. En makeup ska kunna hålla sig snygg i flera timmar. Bra verktyg och ett bra förarbete är vägen dit.
På bilden ser du Natalie som satt modell och hon har på sig allt från mineralpuderfoundation, concealer, ögonskuggor, eyeliner, rouge och terracottapuder, mascara, läppenna och läppglans. Vi plockade fram en jämn hudton och framhävde hennes vackra ögon.

"Clean beauty"

10.5.11

Vi fick besök...

av urtrevliga Susanne Hovenäs från tidningen Hälsa, som inte bara skriver i tidningen utan även bloggar. Hon skriver om allt som händer på skönhetshimlen. Idag fick även Duo4 plats! Till inlägget

7.5.11

7 platser kvar

Vi vill meddela att det endast finns 7 platser kvar till vår Maria Åkerberg Kväll. 19 maj lottar vi ut och har presenter samt mat och dryck till våra gäster. Du är också välkommen att ta del av detta så skynda att anmäla dig på info@duo4.se

6.5.11

Power Peeling

Duon jobbar för fullt på att forma den nya behandlingen. Den ska innefatta AHA och C-vitaminkick för ansiktet, kroppspeeling, anticellulite massage. Få bort vinterns trötthet och mjuka upp huden, förbereda hela kroppen för sol och värme. Den är baserad på samma omsorgsfulla recept som Duo4-behandlingen och självklart är alla produkter som används 100% ekologiska och närproducerade. AHA syran tillverkas av mjölksyra från sockerbetor och Aloe Vera Barbadensis, den är fuktbevarande, cellförnyande, peelande och stärker collagenfibrerna i huden. Fördelarna med att peela huden från döda hudceller är många och Duo4 kan snart erbjuda dom i en effektiv, nujtningsfull och unik behandling.

2.5.11

Smart & Snällt

Smart & snällt är just vad Hair & Body Schampoo serien från Maria Åkerberg är. Fördelen med dessa är att dom inte tvättar bort fukten och det naturliga skyddet på huden. Ordinära tvålar torkar ut hud och hår och banar därför väg för svamp. De milda rengörande ingredienserna i Hair & Body Shampoo kommer från kokos och majs. Dom är så milda att du kan tvätta håret och kroppen dagligen utan att torka ut. 
Tillhör du dom som vill slippa flera flaskor? Eftersom dom är så milda kan du använda dom även som ansiktsrengöring , om du har normalhudtyp. Går att använda som raklödder, skumma upp med lite vatten, och även som handtvål.  Dom finns i olika superfräscha dofter och även helt neutral för dig som inte vill ha doft. Basic, Lemongrass, Basil & Lime, Tea Tree, Rosmarin och Energy . 250ml kostar 110 kr och 500ml 165 kr. Slit inte ut dig i onödan.